Younes niet tevreden over eerste seizoenshelft

0
1291
Amin-Younes

Ajax gaat in de winterstop op zoek naar een nieuwe linksbuiten. Momenteel staat Amin Younes op die positie, maar de Duitse vleugelaanvaller scoorde dit seizoen nog niet in de Eredivisie. Younes baalt daar stevig van.

De in Düsseldorf geboren aanvaller kwam in de eerste seizoenshelft tot slechts twee treffers. Younes scoorde in de Europa League in beide duels met Celta de Vigo. “Ik ben nog niet blij met mijn eigen seizoen”, stelt hij tegenover FC Update. “Ik blijf hard werken en kijk kritisch naar de dingen die niet goed gaan, maar ik blijf ook kijken naar de goede punten. Ten opzichte van het vorige seizoen gaat het scoren duidelijk minder goed. Het is belangrijk om daar wat aan te doen.”

Ondanks zijn doelpuntendroogte kent Younes momenteel geen twijfels. “Ik geloof in mezelf en in mijn krachten. Dat geldt ook voor de trainer, hij heeft genoeg vertrouwen in mij”, stelt de vleugelaanvaller. “Ik doe mijn best en blijf hard werken om belangrijk te zijn voor het team. Vrijwel elke training werken Dennis Bergkamp en ik samen aan het scoren en doen we techniektrainingen.”

Al die trainingsarbeid moet na de winterstop tot meer doelpunten voor Younes leiden. De Duitser heeft de hoop op een kampioenschap voor Ajax nog niet opgegeven. “Waarom zou het niet meer kunnen? Feyenoord mag nu blij zijn, maar er zijn nog achttien wedstrijden te spelen. Als wij maar aan het einde van het seizoen blij zijn, dan is het goed. We geloven erin”, besluit Younes. Ajax gaat de winterstop in met een achterstand van vijf punten op koploper Feyenoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here