Ajax bevestigt aanstelling Keizer als opvolger Bosz

0
897

Marcel Keizer is definitief de nieuwe trainer van Ajax. De Badhoevedorper heeft donderdag voor twee jaar getekend, met een optie op een extra seizoen.

De 48-jarige Keizer is de opvolger Peter Bosz, die vorige week naar Borussia Dortmund vertrok. Keizer, een neef van de begin dit jaar overleden clubicoon Piet Keizer, komt over van Jong Ajax. Hij had de beloftenploeg een seizoen onder zijn hoede, met een knappe tweede plaats in de Jupiler League tot gevolg.

Keizer heeft relatief weinig ervaring als hoofdtrainer. Hij was in 2016 slechts een paar maanden trainer in de Eredivisie bij SC Cambuur en wist die club niet te behoeden voor degradatie. In de Jupiler League heeft hij ook nog gewerkt als coach van Telstar en FC Emmen.

Bij Emmen was hij slechts een half jaar in dienst en bij Telstar stond hij twee jaar (van 2012 tot en met 2014) onder contract. Als speler was Keizer ook voornamelijk actief op het tweede niveau. Hij speelde bij Cambuur, Emmen en De Graafschap, maar debuteerde eind jaren tachtig bij Ajax in het betaalde voetbal. Bij de Amsterdamse club kwam hij tot vier Eredivisiewedstrijden en daarin was hij ploeggenoot van Dennis Bergkamp, die nu deel uitmaakt van het technisch hart van Ajax en botste met Bosz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here