Ajax eenvoudig naar zege op Sparta

0
1269

Ajax heeft vanmiddag op zeer eenvoudige wijze met 2-0 gewonnen van Sparta Rotterdam. Doelpuntenmakers waren Bertrand Traoré en Kasper Dolberg.

Al direct na het eerste fluitsignaal pakte Ajax de controle over de wedstrijd en kon Sparta eigenlijk alleen maar toekijken. Dat toekijken deden ze dan wel weer goed, want door de ruimtes zo klein mogelijk te maken en er kort op te zitten hadden de Amsterdammers het in eerste instantie niet makkelijk met de verdediging van Sparta.

Onder andere Ziyech, Viergever en Klaassen waren dichtbij de 1-0, maar strandden allemaal in de laatste fase van de aanval. Vlak voor rust werd de ban toch gebroken: Traoré, die net terug is van de Africa Cup, slalomde om drie verdedigers en schoot knap raak in de korte hoek, waar doelman Kortsmit totaal niet op gerekend had.

Vlak na rust was het weer raak: Schöne veroverde de bal op het middenveld, vond Younes, die vervolgens Ziyech wegstuurde. Die kwam vervolgens gemakkelijk voorbij Breuer en legde de bal perfect breed voor Dolberg, die alleen nog maar hoefde binnen te tikken: 2-0. Na deze tweede treffer nam Ajax gas terug, kreeg het nog wel een aantal kansen op de derde goal maar uiteindelijk bleef de stand toch 2-0.

AFC Ajax – Sparta Rotterdam 2-0
Bertrand Traoré 1-0 (45′) – Bekijk doelpunt
Kasper Dolberg 2-0 (49′) – Bekijk doelpunt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here