Ajax kan meerdere kanten op: “Hebben Plan B en C”

0
1117

Het verwijt aan Peter Bosz was het afgelopen seizoen bij Ajax dat hij geen Plan B had, mochten er in een wedstrijd andere dingen worden gevraagd. Marcel Keizer denkt dat hij komend seizoen dat probleem het hoofd kan bieden, met name door de aanwezigheid van Klaas-Jan Huntelaar.

“Ik heb wel een plan B, ja”, zegt Keizer tegen De Telegraaf. Hij is blij met de aanwezigheid van Huntelaar. “Dat kan een speelwijze met Kasper Dolberg én Klaas-Jan Huntelaar zijn. Maar het is niet zo: Klaas-Jan kom erbij. En huppakee, hatsiekiedee gooi de bal er maar in. Dan moet de rest van het team ook weten wat er aan de hand is en hoe we het gaan doen.”

“Plan C is dat we ook in een andere formatie moeten kunnen spelen. We hebben er ook de tijd voor om die in te slijpen”, legt de coach uit. “Ik heb er al een idee over, maar dat ga ik nu nog niet vertellen. Met deze groep kun je een ander systeem spelen, maar wel in de kracht van de spelers blijven. Je kunt ook zes plannen bedenken, maar ik heb liever twee of drie goede plannen dan allerlei varianten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here