Ajax met moeite langs PEC

0
1307

Ajax heeft vanmiddag de Eredivisie positief hervat met een 1-3 overwinning op PEC Zwolle, ook al was die allesbehalve gemakkelijk.

De eerste helft was er een om snel te vergeten voor beide ploegen. Ajax kreeg welgeteld één noemenswaardige kans, maar een schot van El Ghazi werd geblokt door doelman Van der Hart. Aan de andere kant kreeg Brock-Madsen zijn voet net niet tegen de bal, waardoor de ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten. Een ander hoogtepunt van de eerste helft was overigens dat Justin Kluivert, de zoon van, zijn debuut maakte in Ajax 1 na een blessure van Amin Younes.

Net iets meer dan vijf minuten rust stuurde dezelfde Kluivert El Ghazi weg met een fraaie steekpass, maar die werd vastgehouden in het strafschopgebied en scheidsrechter Higler kende terecht een penalty toe, die Lasse Schöne beheerst binnenschoot. Nog geen twee minuten later verdubbelde Hakim Ziyech de score: hij draaide fraai weg van Sandler en verschalkte de doelman in de verre hoek.

Na deze tweede goal zakte Ajax compleet in, wat Brock-Madsen de gelegenheid gaf om de 1-2 binnen te koppen na slap verdedigen van Davinson Sánchez. Het bleef nog even spannend, maar tien minuten voor tijd besliste Ziyech het duel andermaal door het halve veld over te steken en de bal via de doelman binnen te schieten.

PEC Zwolle – AFC Ajax 1-3
Lasse Schöne 0-1 (54′)
Hakim Ziyech 0-2 (55′)
Nikolas Brock-Madsen 1-2 (72′)
Hakim Ziyech 1-3 (80′)

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here