Ajax met veel moeite langs Roda

0
1368

Ajax heeft vanmiddag in Kerkrade de vierde overwinning op rij geboekt. Op bezoek bij Roda JC werd het 0-2, door doelpunten van Davy Klaassen en Amin Younes.

Beide ploegen begonnen erg voorzichtig aan de wedstrijd. Kansen werden er nauwelijks gecreëerd. De enige wapenfeiten in de eerste helft waren een afstandsschot van Kluivert dat net naast ging, een redding van doelman Van Leer op een goed schot van Hakim Ziyech en een schot van Paulissen in de handen van Onana.

De tweede helft begon een stuk leuker. Eerst was Paulissen dichtbij een doelpunt met een schot in het zijnet, en vlak daarna was het aan de andere kant wel raak. Een voorzet van Younes legde Dolberg met zijn borst perfect klaar voor Klaassen, die de bal fraai in de korte hoek schoot. Door de achterstand ging Roda naarstig op zoek naar een doelpunt, en was daar via Ajagun vaak dichtbij. Ajax zocht aan de andere kant naar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, waardoor het spel op en neer golfde.

Een halve minuut voor het einde van de wedstrijd, na het overleven van het slotoffensief van Roda, kwam Ajax alsnog op 0-2. Een fraaie lange bal van Veltman werd opgepikt door Younes, die vervolgens eindelijk voor het eerst dit seizoen raak schoot: 0-2.

Roda JC Kerkrade – AFC Ajax 0-2
Davy Klaassen 0-1 (53′) – Bekijk doelpunt
Amin Younes 0-2 (90+3′) – Bekijk doelpunt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here