Ajax tegen Olympique Lyon in de halve finale

0
1190
NYON, SWITZERLAND - JUNE 24: The UEFA Europa League qualifying round draw results are seen at the UEFA headquarters on June 24, 2013 in Nyon, Switzerland. (Photo by Harold Cunningham/Getty Images)

In de loting van de halve finales van de Europa League heeft Ajax Olympique Lyon als tegenstander toegewezen gekregen. De andere halve finale die gespeeld gaat worden, bestaat uit de teams Celta de Vigo en Manchester United.

AFC Ajax – Olympique Lyon
Ajax, dat door oud-voetballer Patrik Andersson als eerste uit de schaal gepakt werd, zal op vier mei thuis moeten aantreden tegen Olympique Lyon. Een datum die niet geheel gunstig uitkomt voor de Ajacieden aangezien de burgemeester van Amsterdam aangegeven heeft geen wedstrijd te willen hebben op de dag van de nationale dodenherdenking.

Olympique Lyon wist Beşiktaş over twee wedstrijden uit te schakelen door eerst thuis met 2-1 te winnen. In de return werd, na een zelfde eindstand, in een penalty shoot-out aan het langste eind te trekken.

Celta de Vigo – Manchester United
De andere halve finale zal gespeeld worden tussen het Spaanse Celta de Vigo en de Engelse grootmacht Manchester United. Celta de Vigo heeft in de kwartfinales KRC Genk weten uit te schakelen. In de returnwedstrijd werd er uit met 1-1 gelijk gespeeld, wat genoeg was na de winst van 3-2 in het eigen stadion.

Manchester United heeft de andere Belgische ploeg uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League. RSC Anderlecht wist thuis met 1-1 gelijk te spelen waarna een 2-1 overwinning van Manchester United thuis genoeg was voor plaatsing van de halve finales.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here