‘Ajax wint strijd om Oegandees ‘wonderkind’

0
1547

Ajax lijkt een grote slag te gaan slaan op het Afrikaanse continent. De Amsterdammers hebben volgens het Zuid-Afrikaanse Goal overeenstemming bereikt met het Ugandese Kampala Capital City Authority Football Club (KCCA FC) over de overgang van Allan Okello, een zeventienjarige aanvaller die in eigen land te boek staat als wonderkind.

Okello staat al langer op het verlanglijstje van Ajax. De tiener werd dit jaar samen met teamgenoten Joseph Ochaya en Brian Majwega bekeken door scout Guido Fiedrich, die Okello toen beschreef als ‘erg talentvol’. De spits weet zich ook gevolgd door Mamelodi Sundowns uit Zuid-Afrika, maar hij lijkt de voorkeur dus toch te geven aan een overstap naar Europa. Mamelodi Sundowns eindigde het afgelopen seizoen op een tweede plaats in de hoogste Zuid-Afrikaanse competitie.

Die ploeg staat er naar het oordeel van Okello echter niet om bekend topspelers voort te brengen. Hij zou zou er gezien de reputatie van Ajax heilig van overtuigd zijn bij die club wel een betere speler te kunnen worden. Het is niet bekend hoeveel KCCA zou overhouden aan de eventuele verkoop van het talent, maar zeker lijkt in elk geval dat Ajax bij een definitieve overgang als onderdeel van de overeenkomst een oefenwedstrijd zal spelen tegen die club.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here