Bosz maakt zich nog geen zorgen om Dolberg

0
808
(L-R) coach Peter Bosz of Ajax, Kasper Dolberg of Ajax,during the Dutch Eredivisie match between Ajax Amsterdam and FC Utrecht at the Amsterdam Arena on October 02, 2016 in Amsterdam, The Netherlands Ajax Amsterdam v FC Utrecht Dutch Eredivisie 2016/2017 xVIxxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY 6340692 l r Coach Peter Bosz of Ajax Kasper Dolberg of Ajax during The Dutch Eredivisie Match between Ajax Amsterdam and FC Utrecht AT The Amsterdam Arena ON October 02 2016 in Amsterdam The Netherlands Ajax Amsterdam v FC Utrecht Dutch Eredivisie 2016 2017 xVIxxIVx PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxPOLxJPNxONLY 6340692

Het laatste doelpunt van Kasper Dolberg (19) dateert van 20 november 2016. De spits maakte die dag een hattrick tegen NEC, waarna een grote hype ontstond rondom het talent. De laatste weken heeft Dolberg het zwaarder, waardoor hij ook te maken krijgt met kritiek.

Ajax-trainer Peter Bosz ligt niet wakker van de improductiviteit van zijn spits. “Iedere jonge speler krijgt in zijn ontwikkeling altijd te maken met een terugval. Van een probleem wil ik niet spreken. Hij heeft eventjes niet gescoord, maar dat overkomt alle spitsen”, aldus Bosz op de clubsite.

Niet alleen de doelpuntenproductie van Dolberg kent een terugval, ook is hij minder aanwezig in het veld. Tegen PEC Zwolle (1-3) en FC Utrecht (0-1), kwam Dolberg nauwelijks in het spel voor. “Je moet dan eerst kijken of dat aan hem ligt, of aan zijn ploeggenoten. Daar zijn we iedere keer mee bezig. Ik heb al vaker gezegd dat ik altijd de volledige wedstrijd terugkijk en dan let ik ook op dit soort zaken. Er is voor Kasper ook veel veranderd. In het begin kende niemand hem en nu gaan spelers zich op hem instellen. Al betekent dat laatste weer dat andere spelers vrijheid moeten krijgen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here