Bosz vertrekt vanwege conflict bij Ajax

0
588

Een groot bestuurlijk meningsverschil is dé reden dat Peter Bosz Ajax gaat verlaten. De hoofdtrainer van de Amsterdammers kan niet overweg met vier stafleden en zal daarom vandaag zeer waarschijnlijk een contract tekenen bij Borussia Dortmund.

De oefenmeester werd de afgelopen dagen al continu gelinkt aan de Duitse topclub, maar de Trainer van het Jaar wilde het liefst in de hoofdstad blijven en verder bouwen met de jonge selectie van Ajax. De Telegraaf en Voetbal International melden echter dat de trainer toch wil verkassen, vooral omdat assistent-trainer en cultuurbewaker Dennis Bergkamp boosdoener en een enorme stoorzender blijkt in de technische staf.

Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l’Ami en conditietrainer Björn Rekelhof kozen steeds meer de kant van Bergkamp. Het viertal wilde namelijk meer inspraak hebben op het spel van Ajax en konden zich niet altijd vinden in de tactiek van Bosz en zijn assistent Hendrie Krüzen. Voor Bosz was de maat vol, zeker omdat Marc Overmars en Edwin van der Sar de kant van het Bergkamp-kamp lijken te kiezen.

Plotseling was daar de interesse van Borussia Dortmund. Op sportief gezien een fantastische stap voor Bosz, ondanks dat hij dolgraag in Amsterdam wilde blijven. Eveneens een hard gelag voor de supporters van de nummer twee van de Eredivisie, die zeer tevreden waren op de manier waarop Bosz Ajax liet spelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here