Heitinga volgt Winter op als trainer Ajax Onder-19

0
1303

John Heitinga is komend seizoen de trainer van Ajax Onder-19. Ook Cedric van der Gun krijgt een functie in de jeugdopleiding van de Amsterdammers.

Ajax praat nog met Winter over de invulling zijn rol binnen de club. Heitinga, die een jaar geleden bij Ajax zijn rentree als speler maakte, deed ervaring op bij Jong Ajax. De oud-international beëindigde halverwege het seizoen zijn actieve spelersloopbaan en sloot aan bij de technische staf van Marcel Keizer, die zaterdag benoemd is als opvolger van Peter Bosz.

Van der Gun gaat aan de slag in de onderbouw van Ajax. De voormalige aanvaller werkte eerder als jeugdtrainer bij ADO Den Haag. Hij werkt in de onderbouw samen met Stan Bijl, ook een oud-Ajacied. Bijl gaat de keepers trainen geven.

“Het is mooi dat het overgrote deel van de posities binnen de opleiding hetzelfde blijft. Het is een goede mix geworden van oud-Ajacieden en aanstormend talent”, aldus hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali op de website van Ajax. “Cedric van der Gun en Nick Vreeman bijvoorbeeld, die zich beiden bezig gaan houden met de jongste jeugd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here