In het Ajax-shirt, op weg naar onze helden

0
1288
Kasper Dolberg

Het is zondagmiddag. Het voetbalseizoen is in volle gang. Vandaag speelt onze club, AFC Ajax. Vol spanning zijn wij onderweg naar de Arena. Vandaag staat er een belangrijke wedstrijd op het programma. De drie punten zijn cruciaal. Mooi willen wij spelen, de wedstrijd domineren. Wij vertrouwen op de Godenzonen op het veld. Zij die een wedstrijd met collectieve en individuele acties kunnen beslissen. Voetbal spelen dat er technisch verzorgd uitziet. Altijd de bal willen, de bal passen als iemand vrij staat en de bal schieten wanneer het goed voelt. Niet zomaar de lange bal spelen, de tegenstander met het tiki-taka voetbal onder druk zetten. Totaalvoetbal, daar gaan we voor. De Amsterdam bluf als inspiratie voor het hedendaagse voetbal van ‘s werelds grootste voetbalclub, FC Barcelona. De grondlegger is welbekend, onze nr. 14, onze Johan Cruyff. Zijn filosofie stroomt door onze aderen, en door de aderen van de Ajacieden op het veld. Wij gaan het meemaken, zometeen in het stadion. Nu onderweg in de metro, samen met de fans. In Ajax shirts uit alle jaren, zingen wij de liederen van de club uit volle borst mee. De één in het thuisshirt van Ajax, de ander in het uitshirt. Het embleem blijft altijd hetzelfde, het embleem is onze historie en onze toekomst. Er hangt een vanouds gezellige sfeer. Ouders met kinderen, grootouders met kleinkinderen, vrienden met vrienden en collega’s onder elkaar. Het is een metro vol verschillende mensen, die allemaal één ding gemeen hebben, hun voorliefde voor Ajax. We zijn aangekomen op het station. Voor velen een tussenstation, voor ons het enige eindstation. Het machtige stadion steekt er bovenuit. Daar gaat het straks gebeuren. In de Arena gaan wij onze helden aanschouwen. De spelers die we normaal alleen op televisie kunnen zien. De grote talenten, de vedettes en de technische staf. Steeds komen wij dichterbij, het gezang geeft kippenvel en het wordt alsmaar luider. Iedereen is enthousiast, uitkijkend naar wat er komen gaat. De adrenaline stroomt door onze lichamen. De spelers willen wij zien, de warming-up, de trainer op het veld, de fans om ons heen. We kunnen niet wachten totdat het zover is. Laat die wedstrijd maar beginnen!

Afbeeldingsresultaat voor anwar el ghaziWe lopen door, met zijn allen gaan wij vooruit. We laten onze tickets zien aan de bewaker en we mogen door. Snel de trappen op, richting onze plek. We zitten op de eerste ring met een goed overzicht op het veld. Het hele stadion is rood en wit. De vlaggen zwaaien heen en weer. Het belooft een spektakel te worden en wij gaan het meemaken. Er wordt geklapt en gezongen. De sjaaltjes gaan omhoog. De spelers komen het veld op, volledig in stijl in de nieuwste trainingsshirts van Ajax. Ze klappen voor het publiek en beginnen aan de warming-up. Davy Klaassen, Hakim Ziyech,
Abdelhak Nouri, Donny van den Beek en natuurlijk Kasper Dolberg. Ze zijn er allemaal! Wat een techniek en wat een balaannames. Het is nu al genieten geblazen en de wedstrijd moet nog beginnen. De warming-up zit erop. De spelers lopen richting de kleedkamer, om zich klaar te maken voor de wedstrijd. De tegenstanders volgen. Het veld is even leeg. Na een kwartiertje weet iedereen hoe laat het is. Het is tijd voor de wedstrijd. Het Ajax lied wordt afgespeeld. Iedereen om ons heen staat op, klappen in hun handen en zingen mee. Wij natuurlijk ook! De Ajax spelers komen het veld op, nu in hun wedstrijdshirts. Hand in hand met ieder een jongetje of meisje in het Ajax tenue, de kleine fans die opkijken tegen de grote spelers. Het blijft mooi. Ze vormen een lange rij en klappen nog een laatste keer naar het publiek, vóór de wedstrijd echt gaat beginnen. De spelers nemen hun positie in en maken zich gereed voor de aftrap. De wedstrijd gaat van start. Wat gaat er gebeuren? Gaan we deze wedstrijd winnen? We moeten winnen. Wie gaat er scoren? Wie geeft de assists? Het zijn de onbeantwoorde vragen die een wedstrijd in het stadion zo intens spannend maken. Elke week is het weer een verrassing, voetbal kun je niet voorspellen. De ene week is het oogstrelend sierlijk en de andere week is het een tactisch schaakspel. Hoe dan ook, het is het waard. Wij komen naar de Arena om onze jongens aan te moedigen. Onze Godenzonen in het AFC Ajax voetbalshirt. Samen gaan we voor het kampioenschap, op naar die vierde ster!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here