Klaassen vertrekt voor 27 miljoen euro naar Everton

0
585

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen maakt de overstap van Ajax naar Everton. Dat maakte de club uit de Premier League donderdag bekend. Met de deal is een bedrag van 27 miljoen euro gemoeid, meldt Everton op Twitter.

Eerder deze week werd al bekend dat Ajax met de club uit Liverpool onderhandelt over een transfer van de captain. Het contract van de 24-jarige speler loopt nog tot medio 2019.

De ploeg van Ronald Koeman meldt niet voor hoeveel jaar Klaassen tekent, maar het zou gaan om een contract voor vijf seizoenen.

Goed gevoel
“Toen ik op het trainingscomplex liep en met wat mensen sprak, voelde het al goed. Ik heb een paar weken geleden met Ronald Koeman over Everton gesproken. Ik wilde graag hierheen komen en voelde dat dit de juiste club voor mij was. Ik ben erg blij dat ik hier nu ben, dit is een geweldige club.”

“Het gesprek met de manager gaf me meteen een goed gevoel. Hij is een eerlijk persoon. We hebben over de club gesproken en over de manier waarop hij wil spelen en dat gaf mij een goed gevoel. We hebben gesproken over wat we willen bereiken en hij was erg positief. Het is moeilijk om Ajax te verlaten, maar ik denk dat dit een goede stap voor mij is en ik kijk erg uit naar mijn tijd hier”, aldus de 24-jarige Klaassen, die bij Ajax nog tot medio 2019 vastlag.

“Ik ben een aanvallende middenvelder die graag in de zestien komt. Ik houd er ook van om agressief te voetballen en om constant druk te zetten. Ik scoor graag, creëer graag doelpunten en wil graag winnen. Ik wil dat we als team beter en beter worden en dan zullen we wel zien waar het schip strandt, maar ik heb er een goed gevoel over”, besluit de veertienvoudig international van het Nederlands elftal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here