Onana riskeert lange schorsing door weigering

0
914
andre-onana

Het feit dat André Onana zich niet beschikbaar stelt voor de strijd om de Afrika Cup krijgt mogelijk nog een staartje. Bondscoach Hugo Broos meent dat het mogelijk is om Onana en de andere Kameroense weigeraars te schorsen.

Naast Onana hebben zes andere Kameroeners zich afgemeld bij Broos. “Die jongens hebben me laten weten dat ze liever bij hun club blijven spelen. Maar in gesprekken met de spelers voel ik aan dat het onder druk van hun club gebeurt”, aldus de bondscoach van Kameroen in gesprek met Sporza.

“De clubs maken de spelers bang dat ze na de Afrika Cup hun basisplaats verliezen, dus ik begrijp die jongens wel. Maar aan de andere kant, de Afrika Cup valt al zo lang in januari. Clubs moeten daar rekening mee houden”, vervolgt Broos. “Ik vrees dat die spelers bij hun standpunt zullen blijven. Het zou een aderlating zijn als ik die mannen moet thuislaten, maar we zullen het daar niet zomaar bij laten. We gaan de reglementen toepassen. Als spelers een selectie weigeren, zou het kunnen dat ze voor het einde van het toernooi niet mogen spelen bij hun club.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here