Twaalf maanden geleden was Peter Bosz nog in dienst bij Maccabi Tel Aviv, maar na één jaar bij Ajax is hij bij Borussia Dortmund terechtgekomen. In Israël werkte de oefenmeester samen met Jordi Cruijff en hij is trots dat Bosz het nu tot de Europese top heeft geschopt. De technisch directeur van Maccabi kijkt terug op een hele prettige samenwerking met Bosz en is vol lof.

“Hij is absoluut geen moeilijk persoon om mee te werken. Peter heeft principes, maar het was voor mij makkelijk om daarmee te werken. Hij was heel open en we speelden geweldig voetbal”, zegt Cruijff in gesprek met het Duitse Sport1. “Geregeld vroeg hij aan de mensen in zijn omgeving om hun meningen en wisselde ideeën uit. Hij luisterde heel goed, maar maakte uiteindelijk zijn eigen beslissingen. Dat hoort bij zijn persoonlijkheid.”

Cruijff is lovend over de werkwijze van Bosz. “Hij wil voetbal op het allerhoogste niveau spelen, Peter is een tactische vos. Dominant voetbal is belangrijk en hij doet alles om te winnen. Bosz is een beetje zoals Pep Guardiola, hij heeft een winnaarsmentaliteit en volgt altijd zijn principes”, stelt de technisch directeur van Maccabi Tel Aviv. “Hij zei vaak tegen me: We spelen om te winnen, daarom spelen we aanvallend voetbal met veel druk naar voren. Peter heeft de filosofie die mijn vader ook had.”

“We hebben een goede band en sturen elkaar geregeld berichtjes. Het is geweldig dat hij nu de trainer van Borussia Dortmund wordt”, vervolgt Cruijff. “In de afgelopen maanden heeft hij zich enorm ontwikkeld als trainer. Ik vind het geweldig hoe hij met jonge spelers omgaat en daarom heb ik hem ook naar Maccabi gehaald. We wisten echter dat hij op de lijst stond bij Ajax. Hij heeft met Ajax de Europa League-finale weten te halen en ik weet zeker dat hij het bij Borussia Dortmund ook goed zal doen. De spelers passen perfect bij zijn filosofie. Ik ben trots op Peter en ik ben blij dat er opnieuw een trainer via Maccabi in de top terecht is gekomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here