Sánchez: “Hier kan ik me in de kijker spelen”

0
648

Davinson Sánchez zit bij Ajax op de goede plek. De verdediger werd verkozen tot Speler van het Jaar bij de Amsterdammers en kan inmiddels rekenen op buitenlandse interesse. Een beslissing over de toekomst maakt hij voorlopig nog niet.

De centrale verdediger weet dat clubs altijd spelers van Ajax in de gaten houden. “Ik zit bij een grote club waar iedereen me ziet en waar ik me in de kijker kan spelen”, stelt hij in gesprek met Het Parool. “Maar voor nu is het eerst het seizoen goed afsluiten, hopelijk met prijzen. Daarna bespreken we met de club wat de vervolgstappen zijn. Maar vooralsnog draait alles om Ajax.”

De twintigjarige Colombiaan strijdt met Ajax nog op twee fronten, de Europa League en het kampioenschap. Beide prijzen wil hij in de wacht slepen. “Niemand gaf vooraf een cent voor onze kansen in Europa. De buitenwacht hield het niet voor mogelijk dat we Lyon zouden verslaan, ook omdat we een jonge ploeg hebben.”

Met deze twee belangrijke wedstrijden voor de deur, komt zijn Zuid-Amerikaanse temperament naar boven. “Ajax heeft heel veel goede spelers. En nu de finale in zicht is, kan ik maar aan één ding denken en dat is winnen. Ik heb er geen woorden voor. Een finale moet je echt spelen alsof je leven ervan afhangt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here