Tete vervolgt carrière bij Olympique Lyon

0
1683

Kenny Tete vervolgt zijn carrière in Frankrijk. De 21-jarige rechtsback zal spoedig een meerjarige verbintenis tekenen bij Olympique Lyon, zo meldt VI.

Dat Tete bij Ajax zou vertrekken was al enige tijd duidelijk. De international had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2018, maar contractverlenging was niet langer aan de orde. Ajax bereikte enkele weken geleden zelf al overeenstemming met Galatasaray over een transfersom van drie miljoen euro, maar de voorkeur van Tete ging niet uit naar een Turks avontuur.

In de daaropvolgende weken werd de rechtsback gelinkt aan Crystal Palace, Juventus, Internazionale en Olympique Lyon. De Franse club was direct heel concreet. De Amsterdammer is momenteel in Frankrijk en de verwachting in de Franse media is dat hij nog vandaag wordt gepresenteerd.

In eerder stadium lijfde Olympique Lyon, afgelopen seizoen tegenstander van Ajax in de halve finale van de Europa League, ook al Bertrand Traoré in. Door zijn aanstaande vertrek hoefde Tete deze week ook niet met Ajax mee te reizen naar Oostenrijk, waar de ploeg van trainer Marcel Keizer momenteel op trainingskamp is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here