Van der Sar: ‘Keizer kent de spelers, de organisatie en de filosofie’

0
1642

Volgens Edwin van der Sar heeft Ajax in zijn zoektocht naar een geschikte opvolger van Peter Bosz niet lang hoeven zoeken. De keuze was snel gevallen op Marcel Keizer, die afgelopen seizoen Jong Ajax onder zijn hoede had.

“Vanaf het moment dat de kans bestond dat wij op zoek moesten naar een andere trainer, was Keizer voor het Technisch Hart de geschikte kandidaat”, zegt Van der Sar op de website van Ajax.

“Het past bij Ajax om eerst intern te kijken naar opvolging, in het verleden zijn vaker hoofdtrainers uit de eigen organisatie aangesteld. De positie van hoofdcoach kwam eerder vrij dan verwacht. Vervolgens zijn wij de gesprekken gestart binnen het Technisch Hart en de directie. En daarna met de RvC en natuurlijk met Marcel zelf.”

Het hing al enige tijd in de lucht, maar het duurde even voordat Ajax het nieuw wereldkundig maakte. Toch had dat niets te maken met twijfels over de competenties van de 48-jarige Keizer.

Filosofie
“De gesprekken waren allemaal positief, waardoor we een nog beter gevoel hebben gekregen bij de keuze voor hem. Hij kent de spelers, de organisatie en staat achter de filosofie van de club”, aldus de algemeen directeur.

“Bovendien heeft hij het bij de beloften het afgelopen seizoen, met een duidelijke speelwijze, uitstekend gedaan. Met goede en gevarieerde trainingen heeft hij de spelers zichtbaar beter gemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here