Veltman verlengt contract bij Ajax tot 2020

0
1230

Joël Veltman staat naar verluidt in de belangstelling van onder meer het Crystal Palace van Frank de Boer, maar het lijkt erop dat de verdediger bereid is om zijn toekomst aan Ajax te verbinden. De Telegraaf meldt dinsdagmiddag namelijk dat Veltman mondeling akkoord is met de Amsterdammers over een nieuw contract tot medio 2020. Zijn huidige verbintenis loopt nog tot volgend jaar door.

Veltman wordt met deze nieuwe verbintenis beloond voor zijn goede spel van het afgelopen seizoen. Met de verlenging van zijn verblijf in Amsterdam geeft de club tevens aan dat er van een zomers vertrek waarschijnlijk geen sprake zal zijn. Mocht de verdediger toch vertrekken naar het buitenland, dan kan Ajax een flinke transfersom verwachten.

Veltman speelt sinds 2001 bij Ajax en werd drie keer landskampioen met de club. Hij debuteerde op 19 augustus 2012 in de hoofdmacht in de uitwedstrijd bij NEC (1-6). Sindsdien is hij nauwelijks uit het basisteam weg te denken: zowel onder De Boer als Peter Bosz was Veltman een vaste kracht.

Met zijn keuze om bij te tekenen lijkt de 25-jarige verdediger aan te geven dat hij het prima naar zijn zin heeft in de Johan Cruijff ArenA. Het kan ook zo zijn dat Veltman Ajax een hoge transfersom gunt. Voor Ajax is de noodzaak na het mogelijke vertrek van Kenny Tete om snel een nieuwe rechtsback aan te trekken in ieder geval minder groot geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here