“Was een blunder van Bosz”

0
797

Ajax werd vorige week op pijnlijke wijze uit het KNVB bekertoernooi geknikkerd. De Amsterdammers gingen onderuit bij eerstedivisionist SC Cambuur (2-1). Volgens oud-prof Rinus Israël is dat de schuld van Ajax-trainer Peter Bosz.

Bosz koos er in Leeuwarden voor om veel spelers uit zijn basisteam te sparen en stelde in plaats daarvan een groot aantal talenten op. “Ik vond het een blunder van Bosz. Tegen Standard Luik met dit elftal spelen, maakte niet uit. Dat was toch al beslist”, aldus Israël tijdens talkshow NH Sportcafé. “Cambuur-uit is al geen makkelijke wedstrijd. Dat je drie of vier spelers rust geeft snap ik, maar de rest moet gewoon spelen.”

Tegen SC Cambuur deed Bosz een beroep op onder meer Frenkie de Jong, Donny van de Beek en Pelle Clement. Volgens Israël op voorhand al een onverstandige keuze. “Toen Standard (1-1, red.) agressief ging spelen, zag je al dat ze niet goed meer waren. Er zitten zeker goede spelers bij, maar als ze tegen een agressieve tegenstander spelen, kunnen ze het niet aan”, stelt de oud-prof van onder andere Feyenoord. “Dan zijn ze fysiek niet sterk genoeg.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here