“Wat zou het mooi zijn als Siem applaus krijgt”

0
948
luuk en siem de jong

Siem de Jong speelde jarenlang in het shirt van Ajax, maar keert zondag terug in de Amsterdam ArenA als speler van PSV. David Endt, voormalig teammanager van Ajax, hoopt dat de middenvelder een groots onthaal krijgt door de supporters.

“Los van het belang van de wedstrijd van zondag, hoop ik vooral op begrip en waardering”, vertelt Endt in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Siem heeft veel blessures gehad, wilde boven alles weer voetballen. Dat het nu zo gelopen is, doet niets af aan wat hij voor Ajax heeft betekend, en alles wat hij voor de club heeft gegeven. Wat zou het mooi zijn als hij applaus krijgt, in plaats van een fluitconcert.”

Endt is lovend over de 27-jarige middenvelder en noemt hem een voorbeeldprof. “Hij heeft een haast Olympische inborst. Zijn toewijding, zijn sportiviteit, zijn nuchterheid. In zijn broer Luuk zit soms wat meer venijn in het veld, noem het broeiende onvrede. Bij Siem helemaal niet”, aldus Endt. De Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV begint zondagmiddag om 16:45 uur. De Eindhovenaren kunnen de achterstand van drie punten op Ajax geheel ongedaan maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here