Ziyech: “Bij Ajax zijn ze echt nooit tevreden”

0
871

Hakim Ziyech maakte afgelopen zomer de overstap van FC Twente naar Ajax. De middenvelder heeft het prima naar zijn zin in Amsterdam en noemt zijn transfer een bewuste keuze. Ziyech noemt Ajax wel ‘een moeilijke club’.

“Om eerlijk te zijn, vind ik Ajax een moeilijke club”, vertelt Ziyech in een interview met Voetbal International. De middenvelder stelt dat hij niet voor de makkelijkste weg heeft gekozen met zijn overstap naar Ajax. “Je moet er altijd presteren, iedere training, iedere wedstrijd. Je moet altijd winnen. Die druk is er continu en dat maakt Ajax moeilijk, maar óók een hele mooie club. Bij Ajax zijn ze nooit tevreden en daarom past de club zo goed bij mij.”

“Er waren grote clubs, er was veel geld, maar Ajax is op dit moment in mijn carrière de beste stap”, aldus de middenvelder, die de eerste weken als rechtshalf speelde onder trainer Peter Bosz. In de media werd er volop gediscussieerd over de positie van Ziyech. “Een hoop commotie om niks. Ik wist voordat ik bij Ajax kwam dat ik daar de eerste drie, vier wedstrijden zou komen te spelen. Daar hadden we al over gesproken. Dat de media er een ander verhaal van maken, frustreert me.”

Nog meer frustratie ontstond toen er werd gespeculeerd over een mogelijk conflict tussen Ziyech en Bosz. “Er werden allerlei dingen achter gezocht. Er werd geschreven dat ik direct al een conflict zou hebben met Bosz. Dat hij me in de kleedkamer in de rust zou hebben afgemaakt. Maar waren die journalisten er soms bij? Nee. Dus het is sensatie zoeken. Kan ik niet tegen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here