Ziyech: “Özil is een groot voorbeeld voor me”

0
870

Hakim Ziyech is een bewonderaar van Mesut Özil. De speler van Arsenal laat volgens hem zien dat een groot en sterk lichaam lang niet altijd van belang is om op topniveau te spelen. De Duitser wist via Schalke 04, Werder Bremen en Real Madrid bij Arsenal terecht te komen.

“De top halen zonder er als een kleerkast uit te zien, kan echt nog wel. Ik kan je genoeg spelers opnoemen die fysiek niet heel sterk zijn”, vertelt Ziyech in gesprek met Voetbal International. “Özil is bij Arsenal een goed voorbeeld, David Silva bij Manchester City. Ze zullen ongetwijfeld wat massa hebben, maar het zijn geen spelers waarvan je denkt: zo, die zijn groot.”

“Özil is een groot voorbeeld voor me. Een geweldige speler. Een toptechniek, een enorme handelingssnelheid en hij denkt heel snel. Hij kan daardoor makkelijker uit de duels blijven en is daardoor minder afhankelijk van kracht. Zo zie ik het ook wel voor me. Maar eerst rijpen bij Ajax. Groeien als voetballer en als mens, en dan in de Europese top als een somebody binnenkomen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here