Van Hanegem legt Ajacieden langs de meetlat

0
618

Ajax had afgelopen seizoen een prachtige Europese campagne, maar greep weer naast de prijzen. De laatste prijs dateert van 2014 en Willem van Hanegem vindt dat de Amsterdammers veel talent hebben, maar wel weer een beker moet gaan winnen.

“Ajax moet komend seizoen wel weer iets winnen”, zegt Van Hanegem in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Maar de club mag met enig vertrouwen de nabije toekomst ingaan. Die Frenk de Jong, die kan wel wat hè. Die gozer zie ik voortdurend de regie nemen als hij invalt.” De twintigjarige middenvelder speelde 11 officiële wedstrijden voor Ajax, waarvan hij 9 keer inviel. Bij Jong Ajax was hij wel een vaste waarde (31 wedstrijden) en zijn goede spel heeft hem de uitverkiezing als ‘Grootste talent van de Jupiler League’ opgeleverd.

De Jong is niet de enige jonge speler die afgelopen seizoen zijn stempel drukte. Matthijs de Ligt, Justin Kluivert en Donny van de Beek kwamen al geregeld in actie, terwijl ook Abdelhak Nouri en Carel Eiting op de deur klopten. “Van de Beek wordt wel heel erg gepusht door mensen in de voetballerij, maar hij is wel een talent natuurlijk. Net als Kluivert, Nouri en natuurlijk De Ligt. Al moeten we ophouden over zijn leeftijd. Hij heeft het fysiek van een volwassen speler en hij staat er niet omdat hij zo jong is, maar omdat hij kwaliteiten heeft.”

De jeugdige talenten van Ajax speelden vorige week de finale van de Europa League – de basiself van Ajax was het jongste elftal dat ooit een Europese finale speelde – maar Van Hanegem zag dat ze er tegen Manchester United niet aan te pas kwamen. “Volstrekt kansloos tegen het Manchester United van José Mourinho. Zoals Antonio Valencia die Amin Younes opvrat, dat vertelde het hele verhaal. Dan hoor ik mensen weer zielig piepen over de speelwijze van de Engelsen. Ik ben er zelf ook niet gek op, maar door zo te spelen wisten ze gewoon zeker dat ze zich zouden plaatsen voor de Champions League.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here